DSpace@İnönü

Callisto Herbisitinin Zea mays L. (Mısır)'ın Martha F1 Kültür formunda total glutatyon, glutatyon redüktaz, glutatyon-S-transferaz ve pigment içeriği üzerine etkileri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Giray Kurt, Aslı
dc.date.accessioned 2019-05-14T06:59:41Z
dc.date.available 2019-05-14T06:59:41Z
dc.date.issued 2007
dc.identifier.citation Giray Kurt, A. (2007).Callisto Herbisitinin Zea mays L. (Mısır)'ın Martha F1 Kültür formunda total glutatyon, glutatyon redüktaz, glutatyon-S-transferaz ve pigment içeriği üzerine etkileri. Yayımlanmış Yüksek lisans Tezi, İnönü Üniversitesi, Malatya. tr_TR
dc.identifier.uri https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tezSorguSonucYeni.jsp
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/10825
dc.description.abstract Bu çalışmada Zea mays cv. Martha F1 formu üzerinde Callisto'nun pigmentasyon ve antioksidan sistem üzerine etkileri araştırılmıştır. Zea mays (mısır) bitkisine kontrol grubuna karşı 13, 18, 25, 35, 49, 69, 96, 134, 188, 264 ve 369 ppm dozlarında Callisto uygulandı. Bu örneklerde klorofil a (Kla), klorofil b (Klb), karotenoid, total klorofil, glutatyon seviyeleri ve glutatyon- s-transferaz ile glutatyon redüktaz enzim aktiviteleri tanımlanmıştır. Klb ve total klorofil seviyeleri 1. gün örneklerinde kontrol gruplarından daha düşük çıkmıştır. Bununla beraber, Klorofil a ve Karotenoid seviyeleri aynı gruplarda artış göstermiştir. Kla, Klb ve total klorofil miktarları 5., 10. ve 15. gün örneklerinde genel olarak düşüş göstermiştir. Diğer taraftan karotenoid miktarları aynı gruplarda dikkate değer şekilde artış göstermiştir. Ayrıca bu örneklerde antioksidan sistemi üzerine Calliston'un etkileri de araştırılmıştır. glutatyon, glutatyon-S-transferaz ve glutatyon redüktaz aktivitelerinde farklı etkiler kaydedilmiştir. Özellikle, glutatyon-S-transferaz aktivitesinde günlere bağlı olarak artış dikkat ii çekmektedir. Glutatyon redüktaz aktivitesinde ve glutatyon seviyesinde hem konsantrasyonlara hem de günlere bağlı olarak değişimler gözlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Zea mays, pigmentasyon, herbisit, mesotrion, glutatyon (GSH), glutatyon-s-transferaz (GST), glutatyon redüktaz (GR) tr_TR
dc.description.abstract In the present work, the effect of Callisto on pigment system and antioxidant system in Zea mays cv. Martha F1 have been investigated. Zea mays (maize) was treated by Callisto with the concentration range of 13, 18, 25, 35, 49, 69, 96, 134, 188, 264 and 369 ppm by taking the control groups as the base. In these samples chlorophyll a (Ca), chlorophyll b (Cb), carotenoid (Cx + c), total chlorophyll, glutathione levels and glutathione -S- transferase with glutathione reductase enzyme activities have been determined. The Cb and total chlorophyll levels in the plants treated with Callisto were lower than those in the control groups on the 1st day. However, Ca and Cx + c levels showed considerable increase in the same groups. In this samples, Ca, Cb and total chlorophyll levels have been usually decreased on the 5th, 10th and 15th days. On the other hand, carotenoid levels have been increased in the same groups. In the addition to, in these samples fort he impacts of Callisto on antioxidant system have been observed. Different effects have been noted for the glutathione, glutathione-S-transferase and glutathione reductase activities. Particularly increase in the glutathione -S- transferase activities have been attented to dependent on days. Besides, variabilities glutathione reductase activities and glutathione were showed important depend on both concentrations and days. iv KEYWORDS: Zea mays, pigmentation, herbicide, mesotrione, glutathione (GSH), glutathione-s-transferase (GST), glutathione reductase (GR) tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Biyoloji tr_TR
dc.subject Biology tr_TR
dc.title Callisto Herbisitinin Zea mays L. (Mısır)'ın Martha F1 Kültür formunda total glutatyon, glutatyon redüktaz, glutatyon-S-transferaz ve pigment içeriği üzerine etkileri tr_TR
dc.title.alternative Effects of callisto herbicide on total glutathione, glutathione reductase, glutathione-s-transferase and pigmentation of Zea mays L cv. martha f1 tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi tr_TR
dc.identifier.issue 0 tr_TR
dc.identifier.startpage 1 tr_TR
dc.identifier.endpage 85 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster