Öz:Bu çalışma 2007-2008 yıllarında iki yıl süre ile yürütülmüştür. Malatya’da yoğun olarak yetiştirilen Hacıhaliloğlu, Kabaaşı ve Hasanbey kayısı çeşitleri ile bir Zerdali tipinin taze meyve örneklerindeki polifenol içerikleri UV- DAD, dedektörü ile yüksek basınçlı sıvı kromotoğrafisi (HPLC) cihazı kullanılarak belirlenmiştir. Elde edilen so-nuçlar neticesinde her bir kayısı örneğindeki polifenol miktarları istatisitiki olarak birbirinden farklılık göstermiştir (p<0.05). Tüm kayısı numuneleri içerisinde, en yük-sek düzeyde olan polifenolün 2007 yılında ve kuercetin-3-rutinoside (rutin) olduğu ve bunun da 95.3 μg/kuru madde değeriyle Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı çeşitlerinde belir-lendiği görülmüştür. En az miktardaki polifenol olan p-kumarik asidin yine 2007 yı-lında ve 0.21 μg/kuru madde değeriyle Hasanbey çeşidinde olduğu belirlenmiştir.
Abstract:This study was carried out in 2007 and 2008 years. In this study, apricot cultivars, Hacıhaliloğlu, Kabaaşı and Hasanbey, and a wild apricot form mainly grown in Ma-latya region was investigated in terms of phenolic contents by means of HPLC with UV-DAD detector. The results showed that, poliphenol contents varied statisticaly (p<0.05). Among all cultivars, Hacıhaliloğlu (95.3 &#956;g/dry matter) had the highest level of quercetin-3-rutinoside. The least amount p-cumarik acit was found in Hasanbey (0.21 &#956;g/dry matter).