DSpace@İnönü

Değişik Tuz Konsantrasyonlarında Bacillus Türlerinin Staphylococcus Aureus Türü Üzerine İnhibitör Etkilerinin Araştırılması

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Uraz, Güven
dc.contributor.author Kaanoğlu, Mine
dc.contributor.author Türkmen, Lale
dc.date.accessioned 2015-04-15T08:33:56Z
dc.date.available 2015-04-15T08:33:56Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.citation Uraz, Güven ;Kaanoğlu, Mine ; Türkmen, Lale ;İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 9(2) 109-112 (2002) tr_TR
dc.identifier.uri http://www.totmdergisi.org/articles/2002/volume9/issue2/2002_9_2_6.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/1855
dc.description İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 9(2) 109-112 (2002) tr_TR
dc.description.abstract Araştırmamızda, 195 çiğ süt örneğinden toplam 33 Bacillus izole edilerek adlandırılmıştır. 13 Bacillus türünün aynı ortamda kontaminant olarak bulunan Staphylococcus aureus türü üzerine inhibitör etkileri kuyu diffüzyon yöntemi ile çalışılmıştır. Bu amaçla BHI agar besiyerine %4, %4.5, %5, %5.5, %6 ve %6.5 konsantrasyonlarında NaCl ilave edilerek inhibitör etkileri kuyu diffüzyon yöntemi ile değerlendirilmiştir. Çalışma sonucunda Bacillus türlerinden sadece Bacillus lentus-I ve Bacillus lentus-II izolatlarının Staphyloccus aureus türü üzerine inhibitör etkisi gözlenmiştir. Geriye kalan Bacillus türlerinin Staphylococcus aureus üzerine hiçbir ihhibitör etkisi gözlenmemiştir. Bacillus lentus-I, Bacillus lentus-II izolatlarının Staphylococcus aureus türü üzerine %4, %4.5, %5 ve %5.5 NaCl Konsantrasyonlarında inhibitör etkilerinin olduğu gözlenmiştir. İnhibitör etki sonucunda oluşan inhibitasyon zon çaplarında giderek artış gösterdikleri tespit edilmiştir. Ancak %6 ve %6.5 NaCl konsantrasyonlarında inhibitör etki gözlenmemiştir. tr_TR
dc.description.abstract Totally 33 Bacillus strains were isolated and named from 195 raw milk samples which were obtained from various milk companies. The inhibitory effects of 13 Bacillus strains against Staphylococcus aureus which was found to be contaminant in the same medium of Bacillus strains were studied by using well diffusion method in BHI Agar supplemented with %4, %4.5, %5, %5.5, %6 and %6.5 concentrations of NaCl. Result of this study revealed that only Bacillus lentus-I and Bacillus lentus-II were observed to make inhibitory effect against Staphylococcus aureus in BHI medium added with %4, %4.5, %5 and %5.5 concentrations of NaCl. The inhibition zone diameters of Bacillus inhibitory effects were showed to increase in addition to salt concentration, gradually. But in %6 and %6.5 salt concentration, the inhibitory effects were not observed against Staphylococcus aureus. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights Attribution 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/us/ *
dc.subject Staphylococcus aureus tr_TR
dc.subject Bacillus tr_TR
dc.subject NaCl tr_TR
dc.subject inhibitör etki tr_TR
dc.title Değişik Tuz Konsantrasyonlarında Bacillus Türlerinin Staphylococcus Aureus Türü Üzerine İnhibitör Etkilerinin Araştırılması tr_TR
dc.title.alternative The Investigation Of The Inhibitory Effects Of Bacillus (Bacillus Lentus) Species In The Variable Salt Concentrations Against Staphylococcus Aureus tr_TR
dc.type Article tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Aşağıdaki lisans dosyası bu öğe ile ilişkilidir:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

Attribution 3.0 United States Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: Attribution 3.0 United States