DSpace@İnönü

1193/1779 Senesi Rüsum Defteri'ne Göre Bazarcık-Tatarpazarı'nda Pirinç Üretimi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Karagöz, Mehmet
dc.date.accessioned 2021-11-02T06:51:56Z
dc.date.available 2021-11-02T06:51:56Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.citation KARAGÖZ M (2004). 1193/1779 Senesi Rüsum Defteri'ne Göre Bazarcık-Tatarpazarı'nda Pirinç Üretimi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 14(1), 275 - 299. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/42633
dc.description.abstract Öz:Osmanlı ülkesinde ziraatı yapılan tahıllardan birisi de pirinçdir. Pirinç ziraâtinin zor olmasından dolayı, mahsulü pahalı ve tüketimi azdır. XVII. asrın ortalarına kadar sadece Osmanlı Sarayı'nda ve halkın da yalnız özel gün ve eğlencelerinde tüketilmektedir. XVIII. asırdan itibaren tüketimi yaygınlaşmıştır. XVIII. asrın sonlarına doğru Bazarcık'ta üretilen pirinç mîrîya ait olduğundan doğrudan Osmanlı Sarayı'na gitmektedir. en_US
dc.description.abstract Abstract:The rice is one of the crops which produced in Otoman Empire. The produced of rice is the most difficult, thus it is very expensive and its consumption is very few. Alone, it is consumed to privete days and entertainments of people and in Otoman Place, until mid of XVII. century. After XVIII . century its consumption has been spread towards end of XVIII. century the rice which produced in Bazarcık is directly sent Otoman Place. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title 1193/1779 Senesi Rüsum Defteri'ne Göre Bazarcık-Tatarpazarı'nda Pirinç Üretimi en_US
dc.title.alternative The Production of Rice in Bazarcık-Tatarpazarı According to Year of 1193/1779 Notebook of Tax-Rusûm Defteri en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster