DSpace@İnönü

DOĞAL ÜRÜNLERİN FENOLİK İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Kolaç, Turgay
dc.contributor.author GÜRBÜZ, Perihan
dc.contributor.author Yetiş, Gülsüm
dc.date.accessioned 2022-02-09T12:38:26Z
dc.date.available 2022-02-09T12:38:26Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Kolaç, T. , Gürbüz, P. & Yetiş, G. (2017). DOĞAL ÜRÜNLERİN FENOLİK İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ . İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi , 5 (1) , 26-42 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/inonusaglik/issue/29401/410872 en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/47021
dc.description.abstract Yaşamda maruz kalınan iç ve dış etkenler, vücutta serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Serbest radikaller bireyde hastalık oluşumu ve tabii yaşlanma sürecinin temel sebeplerinden biridir. Antioksidan maddeler vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Doğal birçok ürünün antioksidan özelliği vardır. Bitkisel ürünlerin antioksidan etkileri özellikle flavonoidler, sinnamik asit türevleri, kumarinler gibi fenolik bileşiklerden kaynaklanmaktadır. Polifenollerin ana gurupları flavonoidler, fenolik asitler, taninler, stilbenler(resveratrol) ve lignanlar’dır. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title DOĞAL ÜRÜNLERİN FENOLİK İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster