Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Gürbüz, Perihan
dc.contributor.author Yetiş, Gülsüm
dc.contributor.author ÇELİKHAN, Gaye
dc.date.accessioned 2022-02-10T08:05:27Z
dc.date.available 2022-02-10T08:05:27Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Gürbüz, P. , Yetiş, G. & Çelikhan, G. (2016). OBEZİTE VE YAĞ DOKUSU . İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi , 4 (2) , 32-43 . en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/47041
dc.description.abstract Obezite vücut yağ miktarının tüm vücuda oranının artması olarak tanımlanmaktadır. Ucuz gıda endüstrisinin gelişmesi ve beslenme alışkanlıklarının değişmesi ileobezite dünya çapında bir problem olmuştur. Diyabetes mellitus, kardiyovasküler hastalıklar, kanser gibi pek çok kronik hastalığın patogenezinde rolü olan obezite artık sadece fazla yağ dokusu olarak kabul edilmemekte, neden ve sonuçları ile ciddi olarak araştırılmaktadır. Adipoz dokudan salgılanan 260’ın üzerindeki maddenin; enerji metabolizması, immün sistem, enflamasyon, büyüme gibi olaylarda rolü olduğu gösterilmiştir. Bu maddeler arasında leptin, gıda alımı ve enerji metabolizmasındaki etkileri nedeni ile uzun süredir araştırılırken; visfatin, adipsin, adiponektin gibi farklı adipokinler, metabolik rolleri ve farklı etkileşimleri ile dikkat çekmektedir. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title OBEZİTE VE YAĞ DOKUSU en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster