DSpace@İnönü

KAYISI ÇEKİRDEĞİNİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİSİ

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author GÜL, Tuğba
dc.contributor.author Dikme, Reşat
dc.contributor.author Aslan, Hakime
dc.date.accessioned 2022-02-10T10:16:41Z
dc.date.available 2022-02-10T10:16:41Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Gül, T. , Dikme, R. & Aslan, H. (2020). KAYISI ÇEKİRDEĞİNİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİSİ . İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi , 8 (1) , 175-188 . DOI: 10.33715/inonusaglik.700556 en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/47094
dc.description.abstract Türkiye; taze meyve, tohum ve çekirdek verimi ile dünyanın en büyük kayısı üreticilerinden biridir. Fonksiyonel gıdalar grubunda yer alan kayısı çekirdeği zengin besin içeriği ve insan sağlığına faydalı olan etkilerinden dolayı özellikle solunum sistemi, gastrointestinal sistem, immün sistem, kardiyovasküler sistem, serebrovasküler ve cilt hastalıklarının tedavisinde veya önlenmesinde kullanılmaktadır. Kozmetik ve ilaç sanayisinde hammadde olarak kullanılmakta olan kayısı çekirdeği benzaldehitler ve aktif karbon üretimi için kullanılan mükemmel bir kaliteli yağ kaynağı olarak kabul edilmektedir. Aromaterapide masaj yağı olarak besleyici ve canlandırıcı özelliğinden dolayı kayısı çekirdeği aynı zamanda kuru ve hassas ciltlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Bu derlemede kayısı çekirdeğinin kimyasal bileşiminin yanı sıra insan sağlığına olan faydaları hakkında ayrıntılı bilgiler sunmaktadır. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title KAYISI ÇEKİRDEĞİNİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİSİ en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster