Keven, FikretAy, Selma2021-01-042021-01-042003KEVEN F,AY S (2003). Çiğ ve pişirilmiş sakatatta Salmonella kontaminasyonu. İnfeksiyon Dergisi, 17(2), 163 - 166.1011-6516https://hdl.handle.net/11616/19133https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/21101Yıl: 2003Cilt: 17Sayı: 2ISSN: 1011-6516Sayfa Aralığı: 163 - 166Metin Dili:TürkçeÖz: Salmonella cinsi bakteriler değişik yollarla insan ve hayvanlara bulaşarak sağlık açısından risk oluşturur. Bu çalışmada; 90 tane çiğ ve 87 tane pişirilmiş sığır sakatatı Salmonella spp. açısından incelenmiştir. İncelenen sakatat örneklerinden özellikle çiğ beyin (% 11) ve pişirilmiş karaciğerde (%10) de Salmonella spp. izole edilmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessÇiğ ve pişirilmiş sakatatta Salmonella kontaminasyonuSalmonella contamination in raw and cooked offalsArticle17216316621101