Abacı, Zehra TuğbaAsma, Bayram Murat2021-02-122021-02-122014ABACI Z. T,ASMA B. M (2014). CHANGES IN SOME ENZYMATIC PARAMETERS OF SIX APRICOT CULTIVARS DURING RIPENING. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, 29(3), 174 - 178.1308-87501308-8769https://hdl.handle.net/11616/19360https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/188751Yıl: 2014Cilt: 29Sayı: 3ISSN: 1308-8750 / 1308-8769Sayfa Aralığı: 174 - 178Metin Dili:TürkçeÖz: ÖZET: Bu çal?şmada, Malatya bölgesinde yetiştirilen farkl? kay?s? çeşitlerinin olgunlaşma periyodu boyunca baz? enzimatik ve fiziksel değişimleri incelenmiştir. Ham, yar? olgun ve olgun dönemde hasat edilmiş olan alt? kay?s? çeşidinin ( Hasanbey , Canino , Turfanda Eskimalatya , Hacihaliloglu , Ozal ve Levent ) meyvelerinde meyve eti sertliği, poligalakturonaz ve pektin metilesteraz enzim aktiviteleri belirlenmiştir. Poligalakturonaz ve pektin metilesteraz enzim aktiviteleri meyve gelişimi boyunca artarken, meyve eti sertliği azalm?şt?r. En yüksek enzim aktiviteleri Levent kay?s? çeşidinde saptanm?şt?r. Anahtar Sözcükler: Prunus armeniaca L., pektin metilesteraz, poligalakturonaz, olgunlaşma basamaklartrinfo:eu-repo/semantics/openAccessChanges ın some enzymatıc parameters of sıx aprıcot cultıvars durıng rıpenıngOlgunlaşma sürecinde altı kayısı çeşidinin enzim parametrelerindeki değişimlerArticle293174178188751