Kolaç, TurgayGÜRBÜZ, PerihanYetiş, Gülsüm2022-02-092022-02-092017Kolaç, T. , Gürbüz, P. & Yetiş, G. (2017). DOĞAL ÜRÜNLERİN FENOLİK İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ . İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi , 5 (1) , 26-42 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/inonusaglik/issue/29401/410872https://hdl.handle.net/11616/47021Yaşamda maruz kalınan iç ve dış etkenler, vücutta serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Serbest radikaller bireyde hastalık oluşumu ve tabii yaşlanma sürecinin temel sebeplerinden biridir. Antioksidan maddeler vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Doğal birçok ürünün antioksidan özelliği vardır. Bitkisel ürünlerin antioksidan etkileri özellikle flavonoidler, sinnamik asit türevleri, kumarinler gibi fenolik bileşiklerden kaynaklanmaktadır. Polifenollerin ana gurupları flavonoidler, fenolik asitler, taninler, stilbenler(resveratrol) ve lignanlar’dır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessDOĞAL ÜRÜNLERİN FENOLİK İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİArticle