DSpace Repository

Doğal ürünlerin fenolik içeriği ve antioksidan özellikleri

Show simple item record

dc.contributor.author Kolaç, Turgay
dc.contributor.author Gürbüz, Perihan
dc.contributor.author Yetiş, Gülsüm
dc.date.accessioned 2019-05-09T06:44:46Z
dc.date.available 2019-05-09T06:44:46Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Kolaç, T. Gürbüz, P. Yetiş, G. (2017). Doğal ürünlerin fenolik içeriği ve antioksidan özellikleri. Cilt:5 Sayı:1. 26-42 ss. tr_TR
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/inonusaglik/issue/29401/410872
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/10486
dc.description.abstract Yaşamda maruz kalınan iç ve dış etkenler, vücutta serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Serbest radikaller bireyde hastalık oluşumu ve tabii yaşlanma sürecinin temel sebeplerinden biridir. Antioksidan maddeler vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Doğal birçok ürünün antioksidan özelliği vardır. Bitkisel ürünlerin antioksidan etkileri özellikle flavonoidler, sinnamik asit türevleri, kumarinler gibi fenolik bileşiklerden kaynaklanmaktadır. Polifenollerin ana gurupları flavonoidler, fenolik asitler, taninler, stilbenler(resveratrol) ve lignanlar’dır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Bileşikler tr_TR
dc.subject Antioksidan tr_TR
dc.title Doğal ürünlerin fenolik içeriği ve antioksidan özellikleri tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi tr_TR
dc.identifier.volume 5 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 26 tr_TR
dc.identifier.endpage 42 tr_TR


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record