DSpace@İnönü

Konut mutfağında kullanıcıların tercih ettiği malzemeler üzerine bir araştırma; Lefke örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Abbasoglu Ermiyagil, Selen
dc.contributor.author Sunalp Gürçınar, Cemaliye
dc.date.accessioned 2019-05-20T05:22:46Z
dc.date.available 2019-05-20T05:22:46Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Abbasoglu Ermiyagil, S. Sunalp Gürçınar, C. Konut mutfağında kullanıcıların tercih ettiği malzemeler üzerine bir araştırma; Lefke örneği. (2018). Cilt:8 Sayı:18, 29-43 ss. tr_TR
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/iujad/issue/44357/500114
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/11117
dc.description.abstract Mutfak, yaşamın devamlılığının sağlanması bakımından yiyeceklerin hazırlandığı, pişirildiği, servis ve depolanmasının yapıldığı mekândır. Mutfak mekânlarında kullanılan malzemeler, kullanıcı isteklerine, alışkanlıklarına, kültürel ve sosyo ekonomik durumlarına bağlı olarak değişmekte ve çeşitlilik göstermektedir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, konut mutfaklarında kullanılan zemin, duvar ve mutfak mobilya malzemelerinin kullanıcı gözüyle değerlendirilmesidir. Çalışma iki aşamalı olup birinci aşama literatür taraması, ikinci aşama ise Kullanım Sonrası Değerlendirme Yöntemine (KSD) uygun olarak geliştirilen anket çalışmasıdır. Kuzey Kıbrıs, Lefke bölgesinde konumlanan tesadüfi yöntemle seçilmiş, farklı sosyo-ekonomik (Alt/Orta/Üst SED) düzeye sahip, elli konut kullanıcısına anket uygulanmış ve bulgular elde edilmiştir. Elde edilen bulgularda ise, mutfak mekânlarında kullanıcıların tercih etmiş oldukları mutfak malzemeleri hakkındaki düşünce ve tercih sebepleri ortaya çıkarılmıştır. Sonuç olarak, günümüz mutfak tasarımcılarına, kullanıcı dostu mutfak mekânları tasarlayabilmeleri veya mevcut mutfakları kullanıcı dostu mutfaklara dönüştüre bilmeleri amacıyla, tasarım ve uygulama süreçlerinde katkı koyacaktır tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher İnönü Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Mutfak tr_TR
dc.subject Malzeme tr_TR
dc.subject Kullanım Sonrası Değerlendirme(KSD) tr_TR
dc.title Konut mutfağında kullanıcıların tercih ettiği malzemeler üzerine bir araştırma; Lefke örneği tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi tr_TR
dc.identifier.volume 8 tr_TR
dc.identifier.issue 18 tr_TR
dc.identifier.startpage 29 tr_TR
dc.identifier.endpage 43 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster