DSpace@İnönü

SPİNEL FERRİT NANO-PARÇACIKLARININ HİDROTERMAL SENTEZ TEKNİĞİ KULLANILARAK HAZIRLANMASI VE MANYETİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Vural, Sema
dc.contributor.author Alphan, Aysel
dc.contributor.author Köytepe, Süleyman
dc.contributor.author Seçkin, Turgay
dc.date.accessioned 2020-11-10T12:13:30Z
dc.date.available 2020-11-10T12:13:30Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation ABACI Z. M,ABACI Z. T (2014). İnönü Üniversitesi biyoloji ve gıda mühendisliği bölümü öğrencilerinde genetiği değiştirilmiş organizma bilinci ve bilgi düzeyi. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 4(2), 31 - 37. en_US
dc.identifier.uri https://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRjek5EazFOUT09/inonu-universitesi-biyoloji-ve-gida-muhendisligi-bolumu-ogrencilerinde-genetigi-degistirilmis-organizma-bilinci-ve-bilgi-duzeyi
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/18712
dc.description.abstract Öz:Son yıllarda biyoteknolojik uygulamalar içerisinde en çok tartışılan konular arasında genetik mühendisliği ve bu teknik ile elde edilen genetiği değiştirilmiş organizmalar yer almaktadır. Bu çalışmada üniversite öğrencilerinin genetiği değiştirilmiş organizmalar konusundaki bilincini ve bilgi düzeyini ölçmek amaçlanmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak 22 sorudan oluşan bir anket formu kullanılmıştır. Araştırma evrenini İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Biyoloji bölümü lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan 158 kişi oluşturmuştur. Öğrencilerin GDO hakkındaki bilgi ve görüşlerine yönelik değerlerin belirlenmesinde frekans (n) ve yüzde (%) değerleri kullanılmıştır. Elde edilen veriler bölüm ve cinsiyet değişkenleri açısından bağımsız gruplar t testi kullanılarak değerlendirilmiştir. Çalışma sonucunda öğrencilerin genelinin genetiği değiştirilmiş organizmalarla ilgili bilgi eksiklikleri olduğu ve genetik değişime yönelik olumsuz tutum sergiledikleri görülmüştür. en_US
dc.description.abstract Abstract:Recently, there are genetic engineering and genetically modifed organisms obtained by this technique among the most discussed matters within biotechnologically applications. In this study, it was aimed to measure the conscious and information level of university students regarding genetically modifed organisms. In the study, questionnaire form consisting of 22 questions was used as data collection tool. The population of the research was consisted of 158 undergraduate, post graduate and doctorate students studying at Food Engineering and Biology Department in İnönü University. The frequency (f) and percentage (%) values were used for determination of information and opinion of students about GMO. The data was analyzed by using the independent group t test for department and sex variables. In conclusion, it is found that students do not have enough knowledge and they have negative attitudes about GMO. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi :A-Uygulamalı Bilimler ve Mühendislik en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title SPİNEL FERRİT NANO-PARÇACIKLARININ HİDROTERMAL SENTEZ TEKNİĞİ KULLANILARAK HAZIRLANMASI VE MANYETİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI en_US
dc.title.alternative PREPARATION OF SPINEL FERRITE NANOPARTICLES USING THE HYDROTHERMAL TECHNIQUE AND INVESTIGATION OF MAGNETIC PROPERTIES en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi :A-Uygulamalı Bilimler ve Mühendislik en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster