dc.contributor.author |
Keven, Fikret |
|
dc.contributor.author |
Ay, Selma |
|
dc.date.accessioned |
2021-01-04T11:42:10Z |
|
dc.date.available |
2021-01-04T11:42:10Z |
|
dc.date.issued |
2003 |
|
dc.identifier.citation |
KEVEN F,AY S (2003). Çiğ ve pişirilmiş sakatatta Salmonella kontaminasyonu. İnfeksiyon Dergisi, 17(2), 163 - 166. |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11616/19133 |
|
dc.description |
Yıl: 2003Cilt: 17Sayı: 2ISSN: 1011-6516Sayfa Aralığı: 163 - 166Metin Dili:Türkçe |
en_US |
dc.description.abstract |
Öz:Salmonella cinsi bakteriler değişik yollarla insan ve hayvanlara bulaşarak sağlık açısından risk oluşturur. Bu çalışmada; 90 tane çiğ ve 87 tane pişirilmiş sığır sakatatı Salmonella spp. açısından incelenmiştir. İncelenen sakatat örneklerinden özellikle çiğ beyin (% 11) ve pişirilmiş karaciğerde (%10) de Salmonella spp. izole edilmiştir. |
en_US |
dc.language.iso |
tur |
en_US |
dc.publisher |
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Malatya, Türkiye |
en_US |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
en_US |
dc.title |
Çiğ ve pişirilmiş sakatatta Salmonella kontaminasyonu |
en_US |
dc.title.alternative |
Salmonella contamination in raw and cooked offals |
en_US |
dc.type |
article |
en_US |
dc.relation.journal |
İnfeksiyon Dergisi |
en_US |
dc.contributor.department |
İnönü Üniversitesi |
en_US |