DSpace@İnönü

Çiğ ve pişirilmiş sakatatta Salmonella kontaminasyonu

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Keven, Fikret
dc.contributor.author Ay, Selma
dc.date.accessioned 2021-01-04T11:42:10Z
dc.date.available 2021-01-04T11:42:10Z
dc.date.issued 2003
dc.identifier.citation KEVEN F,AY S (2003). Çiğ ve pişirilmiş sakatatta Salmonella kontaminasyonu. İnfeksiyon Dergisi, 17(2), 163 - 166. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/19133
dc.description Yıl: 2003Cilt: 17Sayı: 2ISSN: 1011-6516Sayfa Aralığı: 163 - 166Metin Dili:Türkçe en_US
dc.description.abstract Öz:Salmonella cinsi bakteriler değişik yollarla insan ve hayvanlara bulaşarak sağlık açısından risk oluşturur. Bu çalışmada; 90 tane çiğ ve 87 tane pişirilmiş sığır sakatatı Salmonella spp. açısından incelenmiştir. İncelenen sakatat örneklerinden özellikle çiğ beyin (% 11) ve pişirilmiş karaciğerde (%10) de Salmonella spp. izole edilmiştir. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Malatya, Türkiye en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Çiğ ve pişirilmiş sakatatta Salmonella kontaminasyonu en_US
dc.title.alternative Salmonella contamination in raw and cooked offals en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal İnfeksiyon Dergisi en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster