DSpace@İnönü

Y Kuşağının Yiyecek-İçecek İşletmesi Tercihlerinde Sosyal Medyanın Etkisi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Binbaşıoğlu, Hulisi
dc.contributor.author Türk, Mevlüt
dc.date.accessioned 2021-08-19T12:18:32Z
dc.date.available 2021-08-19T12:18:32Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation BİNBAŞIOĞLU H,TÜRK M (2018). Y Kuşağının Yiyecek-İçecek İşletmesi Tercihlerinde Sosyal Medyanın Etkisi. Turizm Akademik Dergisi, 5(1), 221 - 237. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/42223
dc.description.abstract Öz:İnsanların kafe veya restoran tercihlerinde etkili olan faktörlerin neler olduğunu anlamak özellikle işletmeler açısından çok önemlidir ve bu doğrultuda da birçok araştırma yapılmıştır. Bu çalışmada ise önceki çalışmalardan farklı olarak, Y kuşağı olarak bilinen gençlerin kafe ve restoran gibi yiyecek-içecek işletmesi tercihlerinde sosyal medyanın ne kadar etkili olduğu araştırılmak istenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, gençlerin yaklaşık %80’i sosyal medyada, haftada ortalama olarak 30 saate kadar zaman geçirmektedirler. Gençler için en çok, gittikleri işletmenin ücretsiz internet hizmeti (Wi-Fi) vermesi önemli bir unsur olarak ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, sosyal medya ile ilgili olarak geliştirilmiş olan yargılara katılma durumu, verilerin dağılımı normal dağılım özelliği göstermediği için, katılımcıların cinsiyetine göre farklılık olup olmadığı Mann-Whitney testinden ve sosyal paylaşım sitelerinde harcadıkları zamana göre farklılık olup olmadığı ise Kruskal Wallis testinden yararlanılarak gerçekleştirilmiştir. en_US
dc.description.abstract Abstract:It is very important for businesses to understand which factors influence the people’s cafe or restaurant choices and many researches have been conducted in this context. Unlike the previous studies, in this study, it is researched how effective the social media is for the choice of food and beverages businesses such as cafes and restaurants of young people who are mentioned as Generation Y. According to the results, approximately 80% of the young people spend up to 30 hours per week in social media. The most important factor for young people is to be given free internet service (Wi-Fi) by the businesses. In addition, the frequency of participation for the items, which was developed relatively to social media, was measured using the Mann-Whitney test to determine whether the participants differed by gender and whether they differed according to the time they spent on social media, as Kruskal Wallis test was used. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Y Kuşağının Yiyecek-İçecek İşletmesi Tercihlerinde Sosyal Medyanın Etkisi en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal Turizm Akademik Dergisi en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster