DSpace@İnönü

Palm çekirdeği yağının hidrojenasyonu sırasında bazı fiziksel ve kimsayal özelliklerindeki değişimlerin araştırılması

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Karabulut, İhsan
dc.contributor.author Kayahan, Muammer
dc.date.accessioned 2021-10-20T12:45:54Z
dc.date.available 2021-10-20T12:45:54Z
dc.date.issued 1999
dc.identifier.citation KARABULUT İ,KAYAHAN M (1999). Palm çekirdeği yağının hidrojenasyonu sırasında bazı fiziksel ve kimsayal özelliklerindeki değişimlerin araştırılması. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 23(supp4), 891 - 897. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/42362
dc.description.abstract Öz:Palm çekirdeği yağı (palm kernel oil), 165°C'de, 2,5 atm. H2 basıncında ve nikel katalizör (%0,18) kullanılarak, 100 dakika süreyle kesikli olarak hidrojene edilirken 10 ar dakika arayla alınan örneklerin iyot sayısı, yağ asitleri bileşimi, trans yağ asidi içeriği ve katı yağ miktarlarındaki (SFC-.Solıd Fat Content) değişmeler belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre iyot sayısı tepkime süresince düzenli olarak düşüş gösterirken, trans yağ asidi oranında büyük bir artışın olduğu belirlenmiştir. Tepkime koşulları, monoenlerden stearik asit oluşumunu artıracak şekilde etkili olmuştur. Trans yağ asitleri ve toplam doymuş yağ asidi oranlarındaki artışla doğru orantılı olarak SFC değerleri yükselmiştir. en_US
dc.description.abstract Abstract:Palm kernel oil was hydrogenated discontinuously for a period of 100 min at 165°C and 2,5 atm in the presence of nickel catalyst (%0,18). The changes in iodine number, fatty acid composition, trans fatty acid content and solid fat content during the hydrogenation were investigated for samples taken at 10 min intervals. According to the findings, while iodine .number was gradually decreased during the reaction, trans fatty acid content increased significantly. Reaction conditions had increased effect on stearic acid formation from monoens. Trans fatty acid and total saturated fatty acid amounts increased proportionally with increase in SFC values. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Palm çekirdeği yağının hidrojenasyonu sırasında bazı fiziksel ve kimsayal özelliklerindeki değişimlerin araştırılması en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal Turkish Journal of Agriculture and Forestry en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster