DSpace@İnönü

Örgüt Tarafından Sağlanan Yemek Hizmetinin Algılanan Kalitesinin Örgütsel Bağlılık ve İş Doyumu Üzerindeki Etkileri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Erdem, H Haluk
dc.contributor.author Çalış Duman, Meral
dc.date.accessioned 2021-11-26T12:18:18Z
dc.date.available 2021-11-26T12:18:18Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation ERDEM H,DUMAN M. Ç (2016). Örgüt Tarafından Sağlanan Yemek Hizmetinin Algılanan Kalitesinin Örgütsel Bağlılık ve İş Doyumu Üzerindeki Etkileri. İşletme ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 7(2), 135 - 148. en_US
dc.identifier.uri https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpFek9ERTBOQT09/orgut-tarafindan-saglanan-yemek-hizmetinin-algilanan-kalitesinin-orgutsel-baglilik-ve-is-doyumu-uzerindeki-etkileri
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/43473
dc.description.abstract Öz:Bu çalışmanın amacı, örgüt tarafından çalışanlara sağlanan yemek hizmetinin algılanan kalitesinin örgütsel bağlılık ve iş doyumu üzerinde olan etkilerini belirlemektir. Söz konusu ilişkileri analiz etmek amacıyla, öğle yemeği, çalıştıkları örgütleri tarafından ücretsiz olarak verilen ve Bitlis ilinde istihdam edilen kamu çalışanlarının (n=204) katılımıyla veriler toplanmıştır. Yapılan analizler (keşfedici ve doğrulayıcı faktör analizi, korelasyon ve regresyon analizi) neticesinde yemeğin lezzetinin ve yönetimsel faktörlerinin çalışanların örgütlerine olan duygusal bağlılığını pozitif yönlü ve anlamlı olarak etkilediği belirlenmiştir. Ayrıca yemeğin algılanan kalitesinin alt faktörleri olan lezzetin, hijyenin ve yönetimsel faktörlerin devam ve normatif bağlılıkla anlamlı bir ilişkisi olmadığı belirlenmiştir. İlave olarak yemeğin sunuluş şekli ile ilgili olan yönetimsel faktörlerin çalışanların iş doyumu üzerinde pozitif yönlü ve anlamlı bir etkisi olduğu görülmüştür. Ayrıca katılımcıların demografik özellikleri (cinsiyet, yaş, eğitim) ile araştırma değişkenleri arasında anlamlı farklılıklar olmadığı görülmüştür. Elde edilen sonuçlar literatürdeki çalışmalarla karşılaştırılarak tartışılmıştır en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Örgüt Tarafından Sağlanan Yemek Hizmetinin Algılanan Kalitesinin Örgütsel Bağlılık ve İş Doyumu Üzerindeki Etkileri en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal İşletme ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster