DSpace@İnönü

THE EFFECTS OF DRIED APRICOT SUPPLEMENTATION ON DAILY FOOD INTAKE IN RATS

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yılmaz, İsmet
dc.contributor.author Doğan, Zümrüt
dc.contributor.author Soysal, Handan
dc.date.accessioned 2021-12-07T15:02:28Z
dc.date.available 2021-12-07T15:02:28Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation YILMAZ İ,DOĞAN Z,SOYSAL H (2013). THE EFFECTS OF DRIED APRICOT SUPPLEMENTATION ON DAILY FOOD INTAKE IN RATS. Turkish Journal of Pharmaceutical Sciences, 10(1), 137 - 144. en_US
dc.identifier.uri https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpVNE56RTBOQT09/the-effects-of-dried-apricot-supplementation-on-daily-food-intake-in-rats
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/44060
dc.description.abstract Abstract:Bu çalışmanın amacı, yemlere farklı oranlarda gün kurusu organik kayısı (GKOK) ilavesinin dişi ve erkek ratlarda günlük yem tüketimine etkilerini incelemektir. Bu çalışmada 120 erkek ve 120 dişi Sprague Dawley rat her grupta 24 rat olacak şekilde aşağıdaki gibi gruplandırıldı; Grup (kontrol) standart rat yemi, grup 2; %1, grup 3; %25, grup 4; %5 ve grup 5; %10 oranında GKOK ilaveli yemle beslendi. Çalışmanın başlangıcında erkek ratların canlı ağırlıkları 321i24.6 (n=120), dişilerinki 210i21.4 (n=120) olarak belirlendi. Ratlarda ortalama normal yem tüketimleri kontrol grubu erkekler için 24i1.9 g/rat/giin ve disiler için 16i1.1 g/rat/gün olarak belirlendi. Netice olarak, yemlere %2.5 ve %5 oranında GKOK ilavesi erkek ratlarda, %10 ilavesi dişi ratlarda günlük yem tüketiminde anlamlı olarak etkidiği söylenebilir. en_US
dc.language.iso eng en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title THE EFFECTS OF DRIED APRICOT SUPPLEMENTATION ON DAILY FOOD INTAKE IN RATS en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal Turkish Journal of Pharmaceutical Sciences en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster