DSpace@İnönü

Van Gölü havzası yerel armutları

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Özrenk, Koray
dc.contributor.author Gündoğdu, Muttalip
dc.contributor.author Kan, Tuncay
dc.date.accessioned 2021-12-14T12:19:38Z
dc.date.available 2021-12-14T12:19:38Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation ÖZRENK K,GÜNDOĞDU M,KAN T (2010). Van Gölü havzası yerel armutları. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 20(1), 46 - 51. en_US
dc.identifier.uri https://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRBNE9USXpNdz09/van-golu-havzasi-yerel-armutlari
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/44269
dc.description.abstract Öz:Van Gölü havzasında yetiştirilen mahalli armut çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Bölgede uzun zamandan beri yetiştiriciliği yapılan bu yerel çeşitler yöre iklimine iyi adapte olmuş ve yetiştirildiği bölgede önemli bir Pazar payına sahip olan çeşitlerdir. Yetiştiriciliği yapılan mahalli çeşitlerin meyve özellikleri üzerinde yapılan bu araştırmada çeşitlere ait meyvelerin ağırlıkları, boyutları, suda çözünür kuru madde miktarları (SÇKM), titre edilebilir asit içerikleri gibi bazı pomolojik özellikleri belirlenmiştir. İncelenen çeşitlerde meyve ağırlığı 199.-20,07 g, meyve eti sertliği 13 - 3.07 lb, meyve sap uzunluğu 55.24 - 11.77 mm, titre edilebilir asit içeriği % 20.4 – 1.8, suda çözünür kuru madde miktarı % 17.80-10.5 arasında bulunmuştur. en_US
dc.description.abstract Abstract:Van Lake basin, cultivated with the aim of this study the determination of the local pear varieties have been made. The long time farming in the region, these local varieties are better adapted to local climate in the region was an important and gowing market share are having kind. Farming on the local varieties of fruit characteristics of the fruits belong to this kind of study weights, dimensions, quantities of water soluble dry matter (SÇKM), can be titrated acid content, such as pomolojik properties were determined. Observed variations in fruit weight 199-20, 07 g, fruits, meat hardness 13 - 3.07 lb, the fruit stem length 55.24 - 11.77 mm, titrated acid content 20.4% - 1.8, water-soluble dry matter content was between 17.80-10.5 %. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Van Gölü havzası yerel armutları en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster