DSpace@İnönü

Whole Cell Biotransformation of Fusel Oil into Banana Flavour by Lindnera saturnus

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yılmaztekin, Murat
dc.contributor.author Tay, Sevinç
dc.date.accessioned 2020-07-10T13:10:26Z
dc.date.available 2020-07-10T13:10:26Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation MURAT Y., SEVİNÇ T. (2016). Whole Cell Biotransformation of Fusel Oil into Banana Flavour by Lindnera saturnus, Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Dergisi, İnönü Üniversitesi. tr_TR
dc.identifier.uri http://abakus.inonu.edu.tr/xmlui/handle/123456789/16746
dc.description.abstract Öz:Bu çalışmada, fuzel yağından elde edilen izoamil alkolün şeker pancarı melası içeren ortamda izoamil asetata Lindnera saturnus mayası ile biyodönüşümü, makrogözenekli adsorpsiyon reçeineleri ile Yerinde Ürün Kazanımı tekniği kullanılarak etkin bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Farklı polarite ve yüzey alanlarına sahip dokuz farklı makrogözenekli adsorpsiyon reçinesi sentetik ortamda test edilmiş ve daha sonar kesikli ve kesikli-beslemeli biyodönüşüm denemelerinde kullanılmıştır. H103 reçinesi nonpolar özelliği ve geniş yüzey alanına sahip oluşu nedeniyle adsorpsiyon kapasitesi en yüksek reçine olarak bulunmuştur. Kontrol denemesi ile karşılaştırıldığında, reçine ilevesi yapılan kesikli ve kesikli-beslemeli biyodönüşüm denemelerinde izoamil asetat konsantrasyonunda sırasıyla 42 ve 30 kat artış gözlemlenmiştir. 120 saatlik kesikli-beslemeli biyodönüşüm denemesinde, 1 g H103 reçinesi (ıslak w/v) 50 mL biyodönüşüm ortamına ilave edildiği zaman, elde edilen izoamil asetat miktarı 1,9 g/L (123 mg/L sulu ortamda + 1787 mg/L reçineye adsorplanmış vaziyette) bulunmuştur. Bu miktar, biyodönüşüm yoluyla şimdiye kadar elde edilmiş en yüksek izoamil asetat miktarı olup ve prosesin endüstriyel uygulamaya aktarılması açısından kayda değer veriler olarak değerlendirilebilir. Başlık (İngilizce):Lindnera saturnusKullanılarak Hücresel Biyodönüşüm Yolu ile Fuzel Yağından Muz Aroması Eldesi Öz (İngilizce):An efficient biotransformation of isoamyl alcohol obtained from fusel oil to isoamyl acetate in a molasses based medium via in situ product removal (ISPR) with macroporous adsorption resin was carried out with Lindnera saturnus. Nine types of macroporous adsorption resins with different polarities and surface areas were tested with synthetic medium and then in batch and fed-batch cultivations. H103 resin had the best adsorption capacity because of its large and nonpolar surface areas. The isoamyl acetate concentration was increased with 42 and 30 folds in batch and fed-batch cultivations, respectively, compared to the biotransformations without addition of adsorbent resin. When 1 g H103 resin (wet w/v) was added to 50 mL of the biotransformation medium, the total isoamyl acetate concentration achieved was 1.9 g/L, of which 123 mg/L remained in the aqueous phase and 1787 mg/L was adsorbed onto the resin, within 120 h in fed-batch system. This was the highest isoamyl acetate yield by biotransformation until now and was remarkable for making the process more feasible for industrial application tr_TR
dc.language.iso tr tr_TR
dc.publisher Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.subject Mimarlık tr_TR
dc.title Whole Cell Biotransformation of Fusel Oil into Banana Flavour by Lindnera saturnus tr_TR
dc.title.alternative Lindnera saturnusKullanılarak Hücresel Biyodönüşüm Yolu ile Fuzel Yağından Muz Aroması Eldesi tr_TR
dc.type Article tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster