DSpace@İnönü

Statistical evaluation of physical prorperties of cooked wheat for predicting bulgur yield

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Özbaş, Özboy Özen
dc.contributor.author Köksel, Hamit
dc.date.accessioned 2020-08-26T11:27:37Z
dc.date.available 2020-08-26T11:27:37Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.citation ÖZBAŞ Ö. Ö,KÖKSEL H (2002). Statistical evaluation of physical prorperties of cooked wheat for predicting bulgur yield. GIDA, 27(3), 179 - 183. en_US
dc.identifier.uri https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpnMk56TXo
dc.identifier.uri http://abakus.inonu.edu.tr/xmlui/handle/123456789/17850
dc.description.abstract Öz:ÖZET: Bu çalışmada 26 Türk buğday çeşidi ve ileri ıslah hatlarından (20 durum ve 6 ekmeklik buğday) örneklerle çalışılmıştır. Bulgur verimi ile pişmiş buğdaya ilişkin bazı fiziksel özellikler arasındaki basit korelasyonlar belirlenmiştir. Pişmiş durum ve ekmeklik buğday için bulgur verimi ile 2.8+2.5 mm elek üstü toplamı arasınnda önemli korelasyonlar elde edilmiştir. (p<0.01 ). Çoklu regresyon analizleri, iki değişkeni içeren (pişmiş durum buğday örnekleri için 2.8 mm elek üstü ve tane uzunluğu) modelin en yüksek R değerini verdiğini göstermiştir. en_US
dc.description.abstract Abstract:ABSTRACT: Grains of 26 Turkish wheat cultivars and advanced breeding lines (20 of durum and 6 of bread wheat) were used in this study. Simple correlations between bulgur yield and certain physical properties of cooked wheat were determined. Significant correlations between bulgur yield and the sum of the grain over 2.8+2.5 mm sieves were obtained for both cooked durum and bread wheat samples (p&lt;0.01). Multiple regression analyses showed that the model Involving two variables (the grain over 2.8 mm sieve and the legth of the grain for cooked durum wheat samples) resulted in the highest R value. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher GIDA en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Statistical evaluation of physical prorperties of cooked wheat for predicting bulgur yield en_US
dc.title.alternative Bulgur verimini tahmin etmek amacıyla pişmiş buğdayın fiziksel özelliklerinin istatistiksel olarak değerlendirilmesi en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal GIDA en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster