DSpace@İnönü

Malatya'da yetiştirilen kayısıların (Prunus armeniaca L.) bazı fenolik madde içeriklerinin incelenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Kan, Tuncay
dc.contributor.author Bostan, Saim Zeki
dc.date.accessioned 2020-09-22T08:07:30Z
dc.date.available 2020-09-22T08:07:30Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation KAN T,BOSTAN S. Z (2010). Malatya'da yetiştirilen kayısıların (Prunus armeniaca L.) bazı fenolik madde içeriklerinin incelenmesi. Bahçe, 39(1), 21 - 29. en_US
dc.identifier.uri https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRFM056VXlNZz09
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11616/18096
dc.description Yıl: 2010Cilt: 39Sayı: 1ISSN: 1300-8943Sayfa Aralığı: 21 - 29Metin Dili:Türkçe en_US
dc.description.abstract Öz:Bu çalışma 2007-2008 yıllarında iki yıl süre ile yürütülmüştür. Malatya’da yoğun olarak yetiştirilen Hacıhaliloğlu, Kabaaşı ve Hasanbey kayısı çeşitleri ile bir Zerdali tipinin taze meyve örneklerindeki polifenol içerikleri UV- DAD, dedektörü ile yüksek basınçlı sıvı kromotoğrafisi (HPLC) cihazı kullanılarak belirlenmiştir. Elde edilen so-nuçlar neticesinde her bir kayısı örneğindeki polifenol miktarları istatisitiki olarak birbirinden farklılık göstermiştir (p<0.05). Tüm kayısı numuneleri içerisinde, en yük-sek düzeyde olan polifenolün 2007 yılında ve kuercetin-3-rutinoside (rutin) olduğu ve bunun da 95.3 μg/kuru madde değeriyle Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı çeşitlerinde belir-lendiği görülmüştür. En az miktardaki polifenol olan p-kumarik asidin yine 2007 yı-lında ve 0.21 μg/kuru madde değeriyle Hasanbey çeşidinde olduğu belirlenmiştir. en_US
dc.description.abstract Abstract:This study was carried out in 2007 and 2008 years. In this study, apricot cultivars, Hacıhaliloğlu, Kabaaşı and Hasanbey, and a wild apricot form mainly grown in Ma-latya region was investigated in terms of phenolic contents by means of HPLC with UV-DAD detector. The results showed that, poliphenol contents varied statisticaly (p&lt;0.05). Among all cultivars, Hacıhaliloğlu (95.3 &amp;#956;g/dry matter) had the highest level of quercetin-3-rutinoside. The least amount p-cumarik acit was found in Hasanbey (0.21 &amp;#956;g/dry matter). en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Bahçe en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Malatya'da yetiştirilen kayısıların (Prunus armeniaca L.) bazı fenolik madde içeriklerinin incelenmesi en_US
dc.title.alternative Investigation of some phenolic compound of apricots (Prunus armeniaca L.) grown in Malatya (Turkey) en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal Bahçe en_US
dc.contributor.department İnönü Üniversitesi en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster