Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Şahin, Gönül" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Patulin: Toksisitesi ve bebek beslenmesinde kullanılan ürünlerde olası bulaşma
    (2011) Şahin, Gönül; Ünüvar, Songül; Baydar, Terken
    Öz: Patulin, Penicillium, Aspergillus ve Byssochlamys gibi küf mantarları tarafından üretilen ikincil bir metabolittir. Patulin başlıca meyve ve özellikle elma ve elma bazlı ürünler ve bebek mamaları dahil birçok gıdada bulunabilir. Patulin toksisitesinin şiddeti tüketilen meyve ürünlerinin miktarı ile orantılıdır. Toksik etkilere karşı daha hassas olan bebek ve çocuklarda bu ürünlerin günlük tüketim miktarı bu nedenle önemlidir. Son yıllarda bu konuda yapılan çalışmalar, meyve bazlı ürünlerdeki patulin düzeylerinin günlük öngörülen en yüksek tolere edilebilir alım sınırlarından daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bu derlemede patulinin büyük toksik etkileri, bebek mamalarındaki limitler ve patulin oluşumunu önleme yaklaşımları güncel literatür bilgileri ışığında özetlenmiştir.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim