Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Altay K." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    A geographically-registered Arapgir purple basil pesto sauce prepared with four different cheese varieties: Comparison of physical, bioactive and rheological properties
    (Elsevier Ltd, 2024) Altay K.; Sahingil D.; Hayaloglu A.A.
    The demand for pesto sauces with different properties (such as color, taste, flavor) has increased recently. This study aimed to investigate the effects of geographically-registered Arapgir purple basil pesto sauce prepared with four different cheese varieties (Beyaz, Tulum, fresh- and aged-Kashar) on physical, rheological characterization and sensory properties. Pesto sauces had an acidic score according to chemical and sensory characterization. Pesto sauce with Tulum cheese exhibited higher bioactivity (total phenolic contents and antioxidant activities) than other sauces (P<0.05). All sauces showed shear thinning behavior and low solid-like structure, elastic properties and weak gel-like characteristics with G?>G?. The Herschel Bulkley model fitted the flow experimental data well (R2>0.9991). All of the pesto sauces prepared with different cheese varieties were appreciated at high levels in sensory evaluation by the panelists. © 2023 The Author(s)

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim