Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Aslan, Mehmet Alper" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Malatya'da yetişen dört farklı kayısı türünün doğal şartlarda kurutma hız eğrilerinin oluşturulması
    (İnönü Üniversitesi, 2016) Aslan, Mehmet Alper
    Bu çalışmada, Malatya bölgesinde yetişen Çöloğlu,Hacıhaliloğlu,Kabaaşı ve Karacabey kayısı türleri, ön işleme tabii tutulanlar ve ön işlem uygulanmayanlar olmak üzere iki gruba ayrıldı. Ön işlem olarak, SO2 ile kükürtleme işlemi uygulandı. Ön işlem uygulanmayan gruba herhangi kükürtleme işlemi yapılmamıştır, örnekler toplandıkları durumları ile deneysel çalışmalarda kullanılmıştır. Her iki gruptaki örneklerin farklı ortamlarda/sıcaklıklarda (güneşte,gölgede,etüvde) kurutulup dehidrasyon özellikleri araştırılıp kurutma hız eğrileri oluşturulmuştur. Kurutma sıcaklığına göre kurutma süreleri de farklılık göstermiştir. Ortamın sıcaklığındaki artışa bağlı olarak kayısıların daha çabuk kuruduğu, özellikle kükürtlenme ön işlemine maruz kalanların ise kükürtlenmemiş olan türlerine göre daha hızlı kuruduğu anlaşılmıştır. Üç farklı sıcaklıkta da örnekler aynı kuruluk derecesine kadar kurutulmuştur.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim