Yazar "Aslan, Mehmet Alper" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Malatya'da yetişen dört farklı kayısı türünün doğal şartlarda kurutma hız eğrilerinin oluşturulması(İnönü Üniversitesi, 2016) Aslan, Mehmet AlperBu çalışmada, Malatya bölgesinde yetişen Çöloğlu,Hacıhaliloğlu,Kabaaşı ve Karacabey kayısı türleri, ön işleme tabii tutulanlar ve ön işlem uygulanmayanlar olmak üzere iki gruba ayrıldı. Ön işlem olarak, SO2 ile kükürtleme işlemi uygulandı. Ön işlem uygulanmayan gruba herhangi kükürtleme işlemi yapılmamıştır, örnekler toplandıkları durumları ile deneysel çalışmalarda kullanılmıştır. Her iki gruptaki örneklerin farklı ortamlarda/sıcaklıklarda (güneşte,gölgede,etüvde) kurutulup dehidrasyon özellikleri araştırılıp kurutma hız eğrileri oluşturulmuştur. Kurutma sıcaklığına göre kurutma süreleri de farklılık göstermiştir. Ortamın sıcaklığındaki artışa bağlı olarak kayısıların daha çabuk kuruduğu, özellikle kükürtlenme ön işlemine maruz kalanların ise kükürtlenmemiş olan türlerine göre daha hızlı kuruduğu anlaşılmıştır. Üç farklı sıcaklıkta da örnekler aynı kuruluk derecesine kadar kurutulmuştur.