Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Aybak, Mehmet" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Beta-karotenin fizyolojisi ve kanser ile arasındaki ilişki
    (İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 1995) Karakılçı, A. Ziya; Aybak, Mehmet
    Yüksek düzeyde fi-karoten tüketimi ile kanser insidansı arasında önemli negatif bir ilişkinin belirlenmiş olması, b-karoten ile ilgili araştırmaların artmasına neden olmuştur. Son yıllarda yapılan farklı çalışmalar fi- karotenin özellikle akciğer ve mide kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu ve immum cevabı artırdığını göstermiştir. fi-karoten doğal antioksidanlardan biridir ve bu aktivitesi sayesinde, serbest radikalleri tutan bir ajan olarak hareket eder, hücre ve değişik dokulardaki doymamış yağ asitlerinin oksidasyonunu önler. Oksidasyonu önlemek için yapısındaki hidrojen iyonunu oksidasyon sürecinin başlangıcında serbest radikallere verir ve böylece fi-karoten tek oksijenli serbest radikalleri inaktive eder.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim