Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Boran, Osman S." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Physicochemical, sensorial and rheological characterisation of whole-fat or low-fat milk jams as influenced by calcium chloride, sodium bicarbonate and sucrose content
    (Wiley, 2021) Sulejmani, Erhan I.; Boran, Osman S.; Coskun, Aysegul; Hayaloglu, Ali A.
    Rheological properties of sixteen milk jam treatments produced from commercial full-fat (3 g/100 g) and skimmed (0.15 g/100 g) cow milk by the addition of sucrose, sodium bicarbonate and CaCl2 were examined. pH, titratable acidity, total solids and ash contents in the milk jam samples ranged from 6.2 to 6.8, 1.3 to 3.3 g/100 g, 56.7 to 70.5 g/100 g and 1.7 to 3 g/100 g, respectively, with a significant variability (P 0.05). The flow behaviour and consistency indices ranged from 0.7 to 0.9 and 2.7 to 208 Pa.sn, respectively. Rheological measurements showed that the maximal G' x 10(2) value showed considerable variation (5-932 Pa). As sucrose content increased, pH and total solid content increased, whereas ash content and the L value decreased. Also, a negative correlation between pH and L* (lightness) was found (P < 0.05). Dynamic rheology showed that the jam from skimmed milk with full sucrose and without sodium bicarbonate exhibited more solid-like behaviour than the ones prepared with full sucrose and with sodium bicarbonate. In conclusion, the increase in milk fat caused a decrease in resistance of the mixture subjected to the deformation, which is very important for production of quality milk jam.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim