Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Celebi, Yasemin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Incorporation of hydrogen-producing magnesium into minced beef meat protects the quality attributes and safety of the product during cold storage
    (Elsevier Sci Ltd, 2024) Celebi, Yasemin; Kavrut, Enes; Bulut, Menekse; Cetintas, Yunus; Tekin, Ali; Hayaloglu, Ali Adnan; Alwazeer, Duried
    The impact of hydrogen (H 2 ) producing magnesium (Mg) incorporation into minced beef meat (MBM) on the quality and safety of the product was investigated. The H 2 -producing Mg (H2-P-Mg)-incorporated MBMs were vacuumed (VP) and stored at 4 degrees C for 12 days. Other MBMs were vacuumed and gassed with H 2 or N 2 . At the end of storage, the lowest browning index values were for H 2 and H2 -P -Mg samples. H2- P - Mg and VP methods generally decreased the counts of mesophilic and psychrotrophic bacteria and yeast molds and restricted the formation of thiobarbituric acid reactive substances and biogenic amines. Heat mapping, PCA, and multivariate analysis methods confirmed chemical analysis results. The volatile compounds were at their highest levels in the control samples at the end of storage, followed by H 2 , N 2 , H2 -P -Mg, and VP samples. Using the H2 -P -Mg method in MBM preparation could protect the quality characteristics and safety of the product during cold storage.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim