Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Celikdemir, Mehmet" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Influence of Microwave Heating and Thermal Auxiliary on Decomposition of Siderite
    (Iop Publishing Ltd, 2016) Celikdemir, Mehmet; Sarikaya, Musa; Depci, Tolga; Aydogmus, Ramazan
    In the present study, microwave radiation was used to decrease power inputs and roasting duration time for thermal decomposition of Deveci, Hekimhan siderite ore. The siderite was not enough to absorb adequate microwave radiation to start the decomposition or roasting reaction. Therefore, sucrose as a thermal auxiliary was added to the raw siderite ore before microwave irradiation. The effect of amount of sucrose (10 to 30 % by weight) against the duration of heating and roasting temperature of the thermal decomposition of siderite was investigated in the present study. On the contrary of the literature, the experimental results showed that the siderite was decomposed in 3 minutes with addition of 30 wt % sucrose and transformed to Fe3O4. The temperature, the weight loss and the magnetic susceptibility of the roasted final product were recorded as 1100 degrees C, 32.14 wt.% and 15410.03*10(-8) m(3)/kg., respectively.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim