Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Charehsaz, Mohammad" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Amygdalin in bitter and sweet seeds of apricots
    (Taylor & Francis Ltd, 2014) Karsavuran, Nazan; Charehsaz, Mohammad; Celik, Hayati; Asma, Bayram Murat; Yakinci, Cengiz; Aydin, Ahmet
    Hydrogen cyanide (HCN) poisoning due to amygdalin (AMY) in apricot seeds is one of the public health issues in Turkey. The aim of this study was to investigate the AMY content of 13 different apricot seeds including bitter and sweet ones, and which are either sulfurized or roasted. The AMY content was determined by a high-performance liquid chromatography. Release of HCN was predicted and total amount of seeds which can cause poisoning was calculated. The mean AMY content of bitter seeds was 26 +/- 14 mg g(-1) and that of sweet seeds was 0.16 +/- 0.09 mg g(-1). The consumption of small amounts of bitter seeds may cause cyanide poisoning.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim