Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Cicek, Mehmet" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effects of Scalding Parameters and Ripening on the Chemical, Textural and Microstructural Properties of Urfa Cheese
    (Galenos Publ House, 2021) Atasoy, Ahmet Ferit; Cicek, Mehmet; Ceylan, Huriye Gozde; Hayaloglu, Ali Adnan
    The objectives of this study were to determine the effect of cheese scalding temperature, scalding time, and ripening time on the chemical, textural and microstructural properties of ovine milk Urfa cheese. Dry salted fresh cheeses were scalded in whey at 70 degrees C, 80 degrees C, and 90 degrees C for 5 and 10 minutes and ripened for 90 days, respectively. Scalding temperature significantly affected fat in dry matter and salt in dry matter (P<0.05), total solids and nitrogen, hardness, cohesiveness, gumminess, and chewiness (P<0.001). Scalding time significantly affected total nitrogen and gumminess (P<0.05), total solids, and hardness (P<0.001). Ripening time significantly affected chemical, textural and color properties of ovine milk Urfa cheese (P<0.001), except fat in dry matter (P<0.05). The color properties of Urfa cheese were not significantly affected by the scalding temperature and time (P>0.05). Besides, scalding treatments have improved the microstructure of ovine milk Urfa cheeses. Urfa cheese exhibited a more compact, coarser, and uniform structure with increasing scalding temperature and time. As a result, scalding treatments and ripening on the chemical, textural and microstructural characteristics of Urfa cheeses were substantially effective.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim