Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Durmaz, Gökhan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 5 / 5
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Asidoliz tepkimelerinde çeşitli parametrelerin farklı mikroorganizmalardan izole edilen immobilize lipaz enzimlerinin aktivitesi ve seçiciliği üzerine etkilerinin belirlenmesi
    (2009) Karabulut, İhsan; Hayaloğlu, Ali Adnan; Durmaz, Gökhan
    [Abstract Not Available]
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Assessment of Some Compositional and Chemical Properties of Oils Obtained from Groundnut Varieties Grown in Osmaniye Conditions
    (2019) Durmaz, Gökhan; Karabulut, İhsan; Uçkun, Okşan
    Öz:Osmaniye koşullarında yetiştirilen yerli ve yabancı kökenli 12 farklı yerfıstığı çeşidinin yağ oranı ve bu yağların yağ asidi bileşimi, oksidatif stabilitesi, tokoferol bileşimi, antioksidan kapasitesi ve karotenoid miktarı belirlenmiştir. Çeşitlerin % 45.5-51.6 arasında değişen oranlarda yağ içerdiği ve en yüksek yağ oranına sahip çeşidin Halisbey olduğu belirlenmiştir. Çalışılan çeşitlerden Brantley ve Batem isimli çeşitlerin yüksek oleik asitli çeşitler olduğu ve oldukça yüksek oksidatif stabiliteye sahip oldukları saptanmıştır. Yerfıstığı yağlarının α ve γ-tokoferol bakımından zengin olduğu, diğer tokoferol vitamerlerinin ise düşük düzeyde bulunduğu belirlenmiştir. FD-ABTS metoduyla yapılan antioksidan kapasite testinde, toplam tokoferol miktarına paralel sonuçlar elde edilmiş ve en yüksek antioksidan kapasiteye sahip olan çeşidin Georgia Green olduğu belirlenmiştir. Kullanılan yerfıstığı yağlarının karotenoid içeriğinin ise 1.66 ile 2.88 mg/kg arasında değiştiği belirlenmiştir.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Kayısı meyvesinin ve kavrulmuş kayısı çekirdeğinin antioksidan özellikleri
    (İnönü Üniversitesi, 2002) Durmaz, Gökhan
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi KAYISI MEYVESİNİN VE KAVRULMUŞ KAYISI ÇEKİRDEĞİNİN ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ Gökhan Durmaz İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü 84+viii sayfa 2002 Danışman; Doç. Dr. Mehmet Alpaslan Bu tezde, Şam ve Paşa Mişmişi kayısı türlerinin ve farklı sürelerde kavrulmuş kayısı çekirdeklerinin antioksidan özellikleri ve toplam fenolik madde içerikleri araştırılmıştır. Ayrıca kavrulmuş çekirdeklerin esmerleşme derecesi spekrofotometrik olarak belirlenmiştir. Bu araştırmada, örneklerin antioksidan özellikleri; DPPH (Diphenyl Picryl Hydrazyl) radikalini süpürme gücü, p-karoten bleaching oranı ve indirgeme gücünün ölçülmesi ile belirlenmiştir. Toplam fenolik madde miktarı Folin metoduyla belirlenmiştir. Kabukları ayıklanmış ve yağı alınmış kayısı çekirdekleri, etüvde 150 °C'de 5, 10, 15 ve 20 dakika ısıtılarak kavrulmuş örnekler elde edilmiştir. Meyve örnekleri dondurarak kurutulmuş bir şekilde kullanılmıştır. Tüm analizlerde 5 konsantrasyon kullanılmış ve karşılaştırması yapılmıştır. Çekirdek örneklerinin esmerleşme derecesi, kavurma süresi ile doğrusal olarak artarken, antioksidan özellikler; DPPH metodu, indirgeme gücü ve toplam fenolik içerik için doğrusal olarak artmamış, 10 dakika kavrulmuş örnek için maksimum olmuştur, p-karoten bleaching metodu için ise durum farklı olmuştur. Bu metotta en yüksek sonuçlar kavrulmamış örnekden elde edilmiştir. Meyve örneklerinden Şam türü, tüm deneylerde Paşa Mişmişine oranla daha yüksek sonuçlar vermiştir. ANAHTAR KELİMELER: Kayısı, çekirdek, kavurma, antioksidan aktivite
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Organik ve Konvansiyonel Olarak Yetiştirilen Bazı Kayısı (Prunus Armeniaca L.) ÇeşitlerindeFarklı Depo Koşullarının Toplam Fenolik Madde Antioksidan Ve Karotenoid Miktarı ÜzerineEtkisi
    (2021) Koşar, Didem; Ilgın, Mürüvvet; Durmaz, Gökhan
    Bu çalışma Türkiye’nin Malatya ilinde kayısı yetiştiriciliğinin yaygın olarak yapıldığı Doğanşehir ilçesindeyürütülmüştür. Bölgede hem organik tarım sistemleriyle hem de konvansiyonel tarım şeklinde yetiştiricilikyapılmaktadır. Kuru kayısı üretiminde önemli çeşitlerden Hacıhaliloğlu, Kabaaşı ve Çataloğlu kayısı çeşitlerimateryal olarak kullanılmıştır. Adi depo ve soğuk hava deposu koşullarında muhafaza edilen organik vekonvansiyonel olarak yetiştirilen kayısı çeşitlerinin toplam antioksidan, toplam fenolik ve toplam karotenoidmadde miktarları incelenmiştir. Çalışma sonucunda 966.82-2423.4 mg/kg arasında TEAC madde, 1495-2791mg/kg GAE toplam fenolik madde, ?-karotene eş değer toplam karotenoid miktarı ise 16.72-31.87 mg/100 garasında değerler aldığı belirlenmiştir. Organik veya konvansiyonel olarak yetiştirilen kayısı çeşitleri arasındayetiştiricilik yönteminin etkisi önemsizken çeşitler ve muhafaza koşulları arasındaki farklılığın önemli olduğuanlaşılmıştır.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Osmaniye Koşullarında Yetiştirilen Yerfıstığı Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Bazı Bileşimsel ve Kimyasal Özellikleri
    (2019) Uçkun, Okşan; Karabulut, İhsan; Durmaz, Gökhan
    Öz: Osmaniye koşullarında yetiştirilen yerli ve yabancı kökenli 12 farklı yerfıstığı çeşidinin yağ oranı ve bu yağların yağ asidi bileşimi, oksidatif stabilitesi, tokoferol bileşimi, antioksidan kapasitesi ve karotenoid miktarı belirlenmiştir. Çeşitlerin % 45.5-51.6 arasında değişen oranlarda yağ içerdiği ve en yüksek yağ oranına sahip çeşidin Halisbey olduğu belirlenmiştir. Çalışılan çeşitlerden Brantley ve Batem isimli çeşitlerin yüksek oleik asitli çeşitler olduğu ve oldukça yüksek oksidatif stabiliteye sahip oldukları saptanmıştır. Yerfıstığı yağlarının ? ve ?-tokoferol bakımından zengin olduğu, diğer tokoferol vitamerlerinin ise düşük düzeyde bulunduğu belirlenmiştir. FD-ABTS metoduyla yapılan antioksidan kapasite testinde, toplam tokoferol miktarına paralel sonuçlar elde edilmiş ve en yüksek antioksidan kapasiteye sahip olan çeşidin Georgia Green olduğu belirlenmiştir. Kullanılan yerfıstığı yağlarının karotenoid içeriğinin ise 1.66 ile 2.88 mg/kg arasında değiştiği belirlenmiştir.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim