Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Ertekin, Can" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Malatya ilinde yetiştirilen Hacıhaliloğlu çeşidi kayısının kuruma kinetiğinin incelenmesi
    (2007) Mengeş, Hasan Okyay; Ertekin, Can; Hacıseferoğulları, Haydar; Gezer, İbrahim
    Öz: Bu çalışmada, ihraç ürünlerimizden olan ve Malatya Bölgesi’nde yetiştirilen Hacıhaliloğlu çeşidi kayısının kuruma kine-tiklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Denemelerde hava sıcaklığı olarak 70 0C, 75 0C ve 80 0C, hava hızı olarak 1.0 m/s, 2.0 m/s ve 3.0 m/s alınmış, kayısı örnekleri hiçbir ön işlem uygulanmadan ve kükürtleme işlemine tabi tutulduktan sonra kuru-tulmuşlardır. Fick’in II. Yasasının çözümünden her bir deneme koşulu için difüzyon katsayısı hesaplanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, artan sıcaklık ile hem kuruma hızının hem de efektif difüzyon katsayısının arttığı görülmüş-tür. Efektif difüzyon katsayısı, kükürtlenerek kurutulan kayısılarda 4,952x10-10 ile 1,362x10-9 m2/s arasında, kükürtlenmeden kurutulan kayısılarda ise 3,549x10-10 ile 7,180x10-10 m2/s arasında değişmiştir.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim