Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Ozer, Dursun" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Investigation of some biochemical parameters of wild and culturedMyrtus communisL. fruits subjected to different conservation methods
    (Springer, 2021) Cakmak, Meltem; Bakar, Busra; Ozer, Dursun; Geckil, Hikmet; Karatas, Fikret; Saydam, Sinan
    In this study, wild and cultivated whiteMyrtus communisL. (myrtle) fruits were investigated for their vitamin levels (A, B, C and E), carotenes (lycopene, beta-carotene), functional peptides (glutathione, ghrelin), oxidative stress markers (GSSG and MDA), total phenolic and flavonoid substances, antioxidant capacity (DPPH, TEAC) and essential elements (Se, Zn, Fe, Cu and Mn). The results showed that both myrtle fruits can be considered as the good source of vitamins, antioxidants and elements. The preservation (sun or microwave-drying) methods for this seasonal fruit caused a significant (p < 0.05) decrease in their biochemical and bio-pharmacological content compared to fresh or frozen fruits. On the contrary, preservation resulted a significant increase in GSSG and MDA levels. The amounts of Se, Zn, Fe, Cu and Mn in wild myrtle fruit were found as 0.58, 205, 228.0, 37.22 and 24.3 mu g/g dw, respectively.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim