Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Sahin, Gonul" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Patulin: its toxicity and possible contamination of products used in baby nutrition
    (Aves, 2011) Sahin, Gonul; Unuvar, Songul; Baydar, Terken
    Patulin is a secondary metabolite produced by molds such as Penicillium Aspergillus and Byssochlamys. Mainly patulin may be present in many foods including baby foods, fruits (especially apple) and apple-based products. Severity of patulin toxicity is correlated with the amount of consumed fruit products. Therefore, daily amount of consumption of these products is very important in infants and children who are vulnerable to toxic effects. In recent years, many studies on this field showed that patulin levels in fruit-based products were higher than the limit of provisional maximum tolerable daily intake. In this review, the major toxic effects of patulin, the limits in baby foods, and the approaches for prevention of formation of patulin have been summarized in the light of current literatur knowledge. (Turk Arch Ped 2011: 46: 275-9)

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim