Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tursun, Ayşe Özlem" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Kuru Koşullarda Yağlık Ayçiçeğinin Ürün ve Ürün Unsurları Üzerine Farklı Ekim Düzenlemeleri ve Azot Uygulamalarının Etkisi
    (2016) Tursun, Ayşe Özlem; Kıllı, Fatih
    Öz: Bu çalışma 2008 ve 2009 yıllarında Kahramanmaraş kuru koşullarında farklı ekim düzenlemeleri ve azot (N) uygulamalarının yağlık ayçiçeğinde verim ve verim unsurları üzerine etkisini incelemek amacıyla yürütülmüştür. Bölünmüş parseller deneme desenine göre 4 tekerrürlü olarak kurulan bu çalışmada, ekim düzenlemeleri (Skip-row- 1, Skip-row- 2, geleneksel ekim ve dar sıra ekim), ana parsellere, N dozları (0, 4, 8, 12 kg da-1 N) ise alt parsellere yerleştirilmiştir. Araştırmada, protein oranı (%), tabla çapı (cm), 1000 tane ağırlığı (gr), yağ oranı (%), tohum verimi (kg da-1), yağ verimi (kg da-1) incelenmiştir. Çalışma sonunda, yağ oranı dışındaki incelenen diğer özelliklerin tamamının ekim düzenlemelerinden; tabla çapı ve yağ oranı dışındaki diğer özelliklerin ise azot uygulamalarından istatiksel olarak önemli düzeyde etkilendiği belirlenmiştir. Çalışmada tohum verimi ekim düzenlemelerine göre 114.04 kg da-1 (Skip-row 2) ile 250.15 kg da-1 (dar sıra); azot uygulamalarına göre 163.87 kg da-1 (kontrol) ile 187.92 kg da-1 (8 kg da-1 N) arasında değişmiştir. En yüksek tohum ve yağ verimi dekara 8 kg azot uygulaması ile dar sıra ekimden alınmıştır
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Tıbbi Olarak Kullanılan Bazı Yabancı Ot Tohumlarının Çimlenmeleri Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri
    (2015) Tursun, Ayşe Özlem; Dayısoylu, K. Sinan; Tursun, Nihat
    Çalışma; Senecio vulgaris L., Taraxacum officinale L. ve Tragopogon pratensis L. tohumlarının çimlenmesi üzerine sıcaklık, bekleme süresi, pH, ışık ve tuzun etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma sonucunda S. vulgaris 15, T. officinale 20 ve T. pratensis ise 100C'de, bekleme süresinde her üç tohumda 6 ay, pH açısından pH 7, S. vulgaris ve T. officinale 16 saat aydınlık/ 8 saat karanlık, T. pratensis ise 24 saat karanlık, tuz istekleri bakımından ise kontrolde en fazla çimlenme oranına sahip oldukları tespit edilmiştir

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim