Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Ozer, Zuleyha" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Quantitative determination of some phenolics in Origanum laevigatum Boiss. extracts via validated LC-MS/MS method and antioxidant activity
    (Acg Publications, 2018) Carikci, Sema; Kilic, Turgut; Ozer, Zuleyha; Dirmenci, Tuncay; Arabaci, Turan; Goren, Ahmet C.
    In this study, quantities of some phenolics; caffeic acid, (E)-ferulic acid, rosmarinic acid, chlorogenic acid, fumaric acid, gallic acid, pyrogallol and vanillin in the directly methanol (M1), chloroform (C), acetone (Ac) and methanol (M2) extratcs obtained from Origanum laevigatum Boiss. from Turkey were investigated via liquid chromatography and tandem mass spectrometry (LC-MS/MS). Curcumin was used as an internal standard. Caffeic acid, chlorogenic acid, rosmarinic acid and gallic acid were determined as the most abundant phenolic acids in the studied extracts using LC-MS/MS. In LC-MS/MS measurements relative standard deviations (RSD %) for caffeic acid, (E)-ferulic acid, rosmarinic acid, chlorogenic acid, fumaric acid, gallic acid, pyrogallol and vanillin were found to be 8.04, 5.21, 5.45, 3.73, 5.44, 4.85, 5.47 and 6.57 % respectively. For the investigated analytes, the correlation coefficient was found in the range of 0.9803 to 0.9981. Furthermore, antioxidant properties of the extracts were determined based on 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH), beta-carotene linoleic acid and cupric (Cu2+) ion reducing power assay (CUPRAC). Acetone (Ac) and methanol (M2) extracts showed high activity in all test assays due to their high concentration of rosmarinic acid, caffeic acid and gallic acid in the extracts. (C) 2018 ACG Publications. All rights reserved.

| İnönü Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İnönü Üniversitesi, Battalgazi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim