Sasakiyan manifoldlarının lightlike altmanifoldları üzerine

Bu tez dört bölümden meydana gelmiştir. Birinci bölüm giriş olarak düzenlenmiştir, ikinci bölümde diğer bölümlere faydalı olacak temel tanım ve kavramlar; vektör demetleri, distribüsyonlar, Semi-Riemann manifoldlar, dejenere altuzaylar, lightlike altmanifoldlar ve belirsiz Sasakiyan manifoldlar ele alınmıştır. Üçüncü bölümde belirsiz Sasakiyan manifoldlann transversal lightlike altmanifoldlan tanımlanmakta örnekler verilmekte ve indirgenmiş konneksiyonun metrik konneksiyon olması için şartlar elde edilmektedir. Aynca tamamen kontakt umbilik transversal lightlike altmanifold tanımı verilerek karakterizasyonlar elde edilmektedir. Dördüncü bölümde belirsiz Sasakiyan manifoldlann ekran transversal lightlike altmanifold tanım ve örnekleri verilmekte ve distribüsyonlannın geometrisi İncelenmektedir. Aynca belirsiz Sasakiyan manifoldun herhangi reel lightlike eğrisinin ekran transversal lightlike altmanifoldlarm bir örneği olduğu gösterilmektedir. Son olarak belirsiz Sasakiyan manifoldlann tamamen kontakt umbilik ekran transversal lightlike altmanifoldlarm geometrisi İncelenmektedir. ANAHTAR KELİMELERıLightlike Altmanifold, Belirsiz Sasakiyan manifold, Transversal lightlike altmanifold, Ekran transversal lightlike altmanifold.

Cumali, Y. (2009). Sasakiyan manifoldlarının lightlike altmanifoldları üzerine. İnönü Üniversitesi