SÜRREALİST RESSAM LAURİE LİPTON’UN RESİMLERİNDEKİ SEMBOLLER

Öz Yaşamı anlamlandırmak adına ürettikleri eserlerle sanatçılar, benliklerini kendilerine özgü bir dille ortaya koymuşlardır. Sanatçılar kendilerini ve iç dünyalarını görünür kılarken bilinçdışı ve gerçeküstü öğelere sıklıkla başvurmuşlardır. Eserlerinde kullandığı imgeleri hayat ve ölüm döngülerini vurgulamak istercesine çarpıcı ve eğlenceli hale getirdiği gerçeküstücü imgeler ve sembollerle dikkat çeken sanatçılardan biri de Laurie Lipton’dur. Bu araştırma, çağdaş sanatçı Lipton’un ölüm temasını işlediği eserleri, eserlerinde kullandığı imgeleri, bu imgelerin sembolik anlamlarını ve tüm bu imgelerin izleyicide bıraktığı anlamsal boyutları irdeleyerek değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Yapıtlarında kullandığı imgeleri birer metafora dönüştüren sanatçının çalışmalarında kullandığı kurukafa, iskelet vb. sembolik imgeleri ve bunları kullanış amacı bu çalışmanın ana sorunsalını oluşturmuştur.

İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi

Batur Çay, M. (2021). SÜRREALİST RESSAM LAURİE LİPTON’UN RESİMLERİNDEKİ SEMBOLLER . İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi , 7 (2) , 238-248 . DOI: 10.22252/ijca.1029513