Öz Bu çalışmada, Teke yöresi, Teke Tavrı ve Teke yöresi türkülerinin geçmişten günümüze Tük halk müziğindeki yeri ve önemi hakkında bilgilere yer verilmiştir. Teke yöresi türküler sınıflandırılarak, değerlendirilmiştir. Ayrıca yöreye özgü halk oyunları ve oynanış biçimleri kendi arasında sınıflandırılmıştır. Çalışma kapsamında Teke Tavrı bağlama icrasında karşılaşılan problemler tespit edilerek TRT repertuvarında yer alan türkü notaları üzerinden gösterilmiş ve bu problemlere yönelik çözüm önerileri getirilmiştir. Bu öneriler arasında, bağlama icrasında teke tavrının sistematik yapısını devam ettirmek adına küçük değerli notaları, tek vuruşta toplanarak yazılan notalar yerine, çarpma ve çekme tekniği kullanılarak repertuvardaki notanın doğallığını bozmadan icra tekniği önerisi yer almaktadır.

İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi

Dursun, D. (2021). TEKE TAVRININ BAĞLAMA İCRASINDA KARŞILAŞILAN NOTASYON VE TAVIR ÖZELLİKLERİNDEN KAYNAKLI PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ . İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi , 7 (2) , 334-341 . DOI: 10.22252/ijca.1041908