Gamma halkalarında fuzzy idealler ve gamma-near-halkalarında türevler

2005

İnönü Üniversitesi

Bu çalışmanın birinci bölümünde, diğer bölümlerde kullanılan kavramların tanımları ve bu kavramlar ile ilgili bazı özellikler verilmiştir. İkinci bölümde, fuzzy idealler, simetrik bi-gamma-türevler ve türevli near halkalar ile ilgili bazı sonuçlar sunulmuştur. Üçüncü bölümde, fuzzy idealler kullanılarak, Artinian ve Noetherian gamma-halkaların karakterizasyonu incelenmiştir. Ayrıca fuzzy ideallere güre belirlenen fuzzy bülüm gamma-halka tanımlanmış ve gamma-homomorizmalar ile ilgili bazı sonuçlar elde edilmiştir. Dördüncü bölümde, herhangi bir türevli gamma-near-halkanın değişmeli solabilmesi işin bazı koşullar araştırılmıştır. Bundan başka herhangi bir gamma-near-halka üzerinde simetrik bi-gamma-türev ve simetrik bi-genelleştirilmiş gamma-türevli tanımlanmış ve ayrıca herhangi bir simetrik bi-gamma-türevin izi (aynı zamanda simetrik bi-genelleştirilmiş gamma-türevin izi) kullanılarak, herhangi bir gamma-near-halkanın değişmeli olması ile ilgili bazı sonuçlar verilmiştir.

Mustafa, U. (2005). Gamma halkalarında fuzzy idealler ve gamma-near-halkalarında türevler, İnönü Üniversitesi