Spontan pnömotoraks ile prezente olan bir bronkosentrik granülomatozis olgusu
Yükleniyor...
Tarih
2000
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Tüberküloz ve Toraks
Erişim Hakkı
info:eu-repo/semantics/openAccess
Özet
Öz: Bronkosentrik granülomatozis sürekli inflamatuvar stimülus ile oluşan bir kronik granülomatöz akciğer hastalığıdır. Distal hava yollarında tıkanma, duvar ülserasyonu ve destrüksiyon ve bronşiyol duvarı ve çevresinde nekrotizan granülomlarla karakterizedir. Spontan pnömotoraks ile prezente olan 39 yaşında astmatik bir bronkosentrik granülomatozis olgusu sunulmuştur. Olgu, düzelmeyen pnömotoraks nedeniyle opere edilmiş ve torakotomi esnasında alınan biyopsi ile teşhis edilmiştir.
Açıklama
Öz (İngilizce):Bronchocentric granulomatosis is a chronic granulomatous pulmonary disease which develops with continuos inflamatory stimulus. It is characterized with obstruction, wall ulceration and destruction in distal airways, and necrotizing granulomas around and in the walls of bronchioles. We report a 39 year-old asthmatic man with bronchocentric granulomatosis presented with spontaneous pneumothorax. He is operated on for unresolved pneumothorax and diagnosed with the biopsy taken during thoracotomy.
Anahtar Kelimeler
Kulak, Burun, Boğaz;Solunum Sistemi
Kaynak
Tüberküloz ve Toraks
WoS Q Değeri
Scopus Q Değeri
Cilt
48
Sayı
2
Künye
Ömer S., Münire G., Akın K., Bülent M., HATİCE CANAN H. (2000). Spontan pnömotoraks ile prezente olan bir bronkosentrik granülomatozis olgusu, Tüber, küloz ve Toraksİnönü Üniversitesi, Malatya.